Bibliotek

Mariaskolans bibliotek är öppet alla skoldagar. Biblioteket är en viktig resurs i skolans arbete och för elevernas utveckling. Ansvarig för biblioteket är vår bibliotekarie Lotta Metcalfe.

Egen nedladdning av ljudböcker

Elever med rätt att läsa DAISY-böcker, har möjlighet att skaffa eget lösenord och kan därmed ladda ner ljudböcker (skönlitteratur/ungdomsböcker) fritt från MTM (Legimus).

Kravet är att elev med förälder bokar in ett samtal med bibliotekarien på Mariaskolan. Förälder och elev får information om vad avtalet innebär, upphovsrätt och ansvar samt en genomgång hur man laddar ner.

För att kunna utnyttja detta, måste eleven ha tillgång till en dator, surfplatta eller smartphone.

Detta gäller elever som har dyslexi eller annan form av lässvårigheter.

Hitta till talböckerna.

Lotta hjälper gärna till!

På bibilioteket får man inte bara hjälp med att hitta en bok som passar, Lotta hjälper också till med att låna ut våra läromedel i daisy- eller CD-format för den som har behov.