Välkommen på två föräldraföreläsningar i mars och april

Nu kan vi erbjuda er närstående möjligheten att gå på föreläsningar, om vad som är viktigt att tänka på när du har en tonåring och vad våra tonåringar gör i stadsdelen på fritiden.

Föräldracafé – för dig som är nära anhörig till en tonåring

Vad gör unga på fritiden egentligen? Vi öppnar Fritidsgården Duvnäsgatan för vårdnadshavare. Kom och se vad vi gör på fritidsgården och möt unga från Maria ungdomsklubb och ungdomsrådet som berättar hur det att vara ung idag på Södermalm och hur föräldrar kan stötta sina barn. Det är även en chans att få träffa andra tonårsföräldrar och utbyta tips och funderingar över en smörgås och kaffe/te.

Välkommen!

Måndagen 20:e mars kl.18-19.30 på
Fritidsgården Duvnäsgatan, Duvnäsgatan 14
Först till kvarn gäller och anmälan görs till elin.pietras@stockholm.se senast fredagen 17/3.

Grattis du har en tonåring!

Det är härligt att ha en tonåring med sin frigörelse till vuxenlivet, men det skapar också en mängd frågor. Välkommen till vår populära föreläsningskväll som tar upp viktiga ämnen
för dig som är tonårsförälder eller bara intresserad.

• Hat och kränkningar på nätet, vad kan du som vuxen göra?
Johnny Lindqvist, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

• Hur har ungdomarna det i vårt område? Var och vilket stöd kan ungdomar få?
Maria Unnebo och Annelie Orrsveden fältassistenter Södermalms stadsdelsförvaltning,
Charlotte Salomonsson, barnmorska, Södermalms ungdomsmottagning.

• Alltfler unga säger att de inte mår bra, ändå har vi aldrig haft så resursstarka unga. Hur kan föräldrar vara ett så bra stöd som möjligt?
Lidija Kolouh-Söderlund, filosofie doktor, Nordens välfärdscenter.

Mer information om finns på www.soderandan.se

Onsdag 5 april på Södergården, Götgatan 37
Kvällen startar kl 17.00 och slutar ca kl 20.00

OBS! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Tänk på att kommai tid, insläpp från 16.30. Fri entré. Kaffe, te, smörgåsar och annat, finns att köpa i caféet.
Har du frågor? Kontakta Krister Sundgren tel 508 12 013,
krister.sundgren@soderandan.se eller Catharina Anstett, catharina.anstett@polisen.se