Goal Mapping för årskurs tre och fyra

Som första skola i Sverige bjöd Mariaskolan in Mikael Säflund och Ulrika Karlsson som tillsammans med Eva Björkegren lärde ut en metod till alla elever i årskurs 3 och 4 (ca 160 elever) i Goal Mapping. Metoden är anpassad för elever för att få fram meningsfulla mål i livet. Goal  Mapping är skapad av Brian Mayne i Storbritannien och används idag av internationella företag som Google, Microsoft, Dell, Siemens, Brittish Telecom mfl. I Europa har även metoden fått stor framgång i skolor och har nu även haft premiär här i Sverige på Mariaskolan.

”En av de viktigaste sakerna i livet är att kunna drömma och sätta mål. I drömmen och dagdrömmen skapar vi vägen till våra framtida liv. Ett barn behöver känna mening och motivation, skapa självkänsla och självförtroende. Den här känslan gör det möjligt att kunna se fram emot något - att kunna leva ett lyckligt liv - att jag duger som jag är - att jag är underbar och härlig alltid”, berättar Mikael Säflund.