Om skolan

Mariaskolan utgör med sina 810 elever och 85 anställda en modern treparallellig grundskola. Vi är organiserade i arbetslag parallellt med ett intensivt arbete i ämneslag. Fritidsverksamheten är integrerad i åk F-2.

Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetens, såväl pedagogers som administrativ personals arbete.

Vår värdegrund tar avstamp i vår vision. Alla skall bemötas med respekt. Eleverna skall känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro i skolan - en skola i världsklass.

Vår kompetenta personal trivs i skolan och det innebär att det finns kontinuitet, styrka och samarbetsglädje i personalgruppen.

Läs mer om Mariaskolan här.

Nya schemat

Läsårets schema hittar du här! Det finns också en länk högst uppe i högra hörnet på webbplatsen.

I staden nära grönområde

Mariaskolan ligger på Södermalm och har Tantolunden och Zinkensdamms idrottsplats som närmsta granne. Det tar bara några minuter att gå från tunnelbannestationen Zinkensdamm eller Mariatorget. Även från pendeltågstationen Södra Station är det gångavstånd.